maanantai 22. marraskuuta 2010

Kurkistus pojan huoneeseen...



Oli ihan pakko napata eilen pikainen kuva pojan huoneesta, kun kerrankin oli siistissä kunnossa.


Jouluvalot ilmestyivät seinälle viikko sitten "iltatähdiksi", koska poika kaipasi jotain valonhäivää ennen nukkumaanmenoa tapahtuviin lukuhetkiin. Lelut ja kirjat on piilossa vasemmalla seinustalla olevassa hyllyssä, joka on taktisesti rajattu ulos kuvasta :)

maanantai 15. marraskuuta 2010

Lahjapotpuri :)


Valittelen nyt heti alkuun kuvien huonoa laatua, mutta kamerasta on akku loppu ja koska hetki on nyt ainutlaatuisen hyvä julkaista joululahjoja blogissa (lue. lapset nukkuu) oli kuvat otettava kännykällä :)

Tässä on kaksi "jouluhametta". Toinen on omalle tytölle ja toinen kummitytölleni. Hameet ovat ihan tavallista collegekangasta, kuten myös ei niin hyvin onnistuneet aplikoinnitkin. Pienenä yksityiskohtana helmasta löytyy norsunauhaa, jonka ole tilannut Hanhelista, josta myös innoitus aplikointeihin.



Kummitytölleni ompelin jo kesällä kukkatunikan (toivottavasti saan kuvaa tunikasta omistajansa yllä piakkoin) ja koska kangasta jäi vielä pikkuisen yli päätin jouluksi ommella hänen nukelleen samanlaisen minitunikan. Trikookankaan tunikoihin ostin vajaa vuosi sitten pienestä kangaspuodista Nokialta.


Ja koska useimmat lahjottavat löytävät paketistaan tänä jouluna jotain pientä kodinhoidollista esinettä päätin ommella 101 ideaa-lehden innoittamana muutamia "roskapussipusseja" eli pussukoita johon voi sulloa levällään lojuvat muovipussit tai miksipä ei vaikka sukat tai muut vastaavat. Kankaat ovat Ikean metrikangasta ja jämäpaloja Ikean päiväpeitoksi päätyneestä lastenpussilakanasta. Enkä ole ehtinyt vielä valmiita tuotoksia silittämään eli pahoittelen kankaiden ryppyisyyttä.

Idea on muuten todella yksinkertainen. Sopivan kokoinen suorakulmainen kankaanpala tötteröksi, alareunan nauhakujaan kuminauha ja yläreunaan nauha. Pitäisi vielä itsellekin tällainen ommella, mutta saa nähdä saako aikaiseksi :)

Kis kis kis kis kippurahäntä...


Ompelin jo muutamia viikkoja sitten pojalleni Muru-neuloksesta ja ohuesta fleecestä kissamyssyn, joka on ollut erinomainen tällaisilla syystalven loskakeleillä. Mallikin on niin kiva (vanhasta Jonathanin hatusta muokattu), että ainakin yksi samankaltainen myssy on menossa Korvatunturille odottelemaan jouluaattoa.



Ihan pakko vielä lisätä pipo tosi toimissa...rapa lentää ja hauskaa on...eikä sitä päätä palella!!! :)


Ja tässä on se pukinkonttiin matkalla oleva pipo Myllymuksujen oranssista velourista ja Eurokankaan palalaarin fleecestä, josta myös kissa-aplikointi on tehty.

lauantai 13. marraskuuta 2010

Tästäkin voi nauttia :)

Päätettiin sitten lähteä pienelle iltakävelylle pojan kanssa. Kärryt rullasivat iloisesti räkäloskassa ja käytiinpä vielä testaamassa ihkauutta Muumi-liukuriakin, vaikka vesi imeytyi jo läpi toppatakin saumoista :) Hienosti liukui tuliterä liukuri ruohon ja loskan sekaisessa rinteessä...valitettavasti puhelin ei tahtonut napata tästä riemukkaasta ensilaskusta kuvaa näin pimeässä.

Nyt onkin kiva tarttua jälleen kutimiin ja ryhtyä viimeistelemään tyttösen myssyä (josta piti joskus historian alkuhämärissä muodostua slipoveri pojalle :D)

perjantai 12. marraskuuta 2010

Pukinkonttiin kopsahtaa...

Kuten lupailin, näitä joululahjoja rupeaa tippumaan pikkuhiljaa tänne bloginkin puolelle. Olen ollut laiska kuvaaja, mutta tässä olisi ensimmäiset tekeleet eli ekologista, uudelleen ja uudelleen käytettävää tiskirättiä virkattuna. Reunimmaiset rätit on virkattu bambulangasta ja keskimmäinen hmmm...jonkinmoisesta puuvillalangasta, mutta tarkempaa muistikuvaa langan laadusta ei tällä hetkellä ole.

Ajattelin, että nuo käärepannat tuo vähän glamouria näinkin arkiseen vempeleeseen :)

Jospa huomenna innostuisin räpsimään kuvia myös muista valmistuneista paketin täytteistä!!!

keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Nyt ei varpaita palella!!!


Ennen kuin alan kirjailla joululahjoista, niin on aivan pakko kuvittaa blogia hieman ihanilla eilen rapakon takaa tädiltä ja enolta saapuneilla talvitamineilla.

Sorelin talvikengät kestää jopa 32 asteen pakkasta. Tänä talvena ei tarvitse huolia kadonneita villasukka pareja :)


Myös tyttönen sai omat talvitöppöset...söpöt sanon minä!


Seuraavaksi siis joululahja tekeleiden kimppuun...kunhan ensin valmistuvat! :) Onneksi on kova into päällä ja ideoita pukkaa joka suunnasta.