tiistai 27. huhtikuuta 2010

Ruskeaa ja raitaa.

Ensimmäisen kerran 15 vuoteen tartuin virkkuukoukkuun ja ensimmäisenä työnä onnistuin väkertämään tiskirätin, joita on vilissyt useissa käsityöblogeissa viime aikoina. Virkkaaminen olikin aika hauskaa puuhaa ja ajattelin tehdä näitä ja muita virkkuutöitä vielä lisää.
Ottobren Selleri-liivi ruskeasta collgegesta, joka on hankittu vuoren työkalutrikoon tapaan Eurokankaasta. Onnistuin ostamaan vähän liian lyhyen vetoketjun, mutta koska tahdoin vaatteen valmiiksi nyt enkä kohta, niin vetoketju sai kelvata.
Tämän yökkärin tein Eurokankaan palalaarin löydöksestä. Ensin en oikein kankaasta innostunut, mutta käytössä yökkäri on osoittautunut erittäin toimivaksi ja tosi pehmoiseksi. Housun kaavat ovat samaiset kuin alempana olevien tähti college-housujen ja paita on tehty Ottobren pinaattikaavan mukaan.
S-koon sisätäyttövaippa Mummut kaavalla. Päällisen raitajoustofrotee sekä sisuksen oranssi joustofrotee Myllymuksuilta. Tämä on ensimmäinen kokeilukappale ja kumpparit jäivät vähän liian löysiksi, mutta odottamassa on vielä kankaat neljään samanlaiseen vaippaan, joten eiköhän se tästä vielä kehity tämäkin vaippatehtailu.
Perus pitkähihaisia, kaikki Eurokankaan kankaista. Kaavana toimii Ottobre-lehden pinaatti trikoopuseron kaava. Siniraidallisessa olen vihdoin tavoittanut oikean kokoisen pääntien :)
Tämän paidan olen tehnyt joskus aikoja sitten Eurokankaan raita velourista ja samaisen firman resoreista. Kaava on Ottobren jostain vanhemmasta lehdestä. Paita on vieläkin liian iso vajaa kaksi vuotiaalle käyttäjälleen, joten kasvuvaraa löytyy :)

Ompelupöytä notkuu uusia ompelua odottavia kankaita...voi voi kun vaan löytyisi aikaa jolloin ehtisi tehoilla ompelukoneen kanssa. Mutta huomenna ompelukerho kokoontuu jälleen, joten valmista on käytännössä pakko saada aikaiseksi.

Housuja eri muodoissa

Nämä housut on valmistettu Ottobren kaavalla, mutta lehden numerosta ei ole mitään muistikuvaa. Väriyhdistelmä ei ihan omia mieltymyksiäni vastaa, mutta oli pakko piristää tuota tummaa turkoosia jollain iloisemmalla värillä. College Eurokankaasta, resorit Myllymuksuilta kuten myös aplikoinnin etana bambukangas.
Tässäpä kokeilumielessä valmistetut Mustikka haalarit Ottobren 6/2009 kaavalla. Kankaat on kaikki Eurokankaasta.

maanantai 26. huhtikuuta 2010

Keväisiä värejä sisustukseen














Olohuone kaipasi piristystä, joten päällystin muutaman vanhan tyynyn uusilla vihreäsävyisillä kankailla. Samalla uuden päällisen sai myös nojatuolin istuintyyny.

Etualalla ovat parvekkeen istuintyynyt, joita piristin uusilla kuoseilla. Vihreä on siis tämän kevään teema meidän taloudessa. Kaikki kankaat löytyivät Eurokankaasta.

Keskiviikon ompelukerhoa odotellessa,
Tilkkulanka-tiimin sihteerikkö

keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

TERVETULOA

Taito kuulemma karttuu tekemällä. Siispä innolla teemme ja tuotamme, minkä muilta kiireiltämme ehdimme. Tervetuloa seurailemaan mitä kaikkea saamme aikaan!